Partiet bestemte seg for å trekke ut sine to ministre fra regjeringen for å åpne veien for at partilederen Eduardo Campos, som er en av landets mest populære delstatsguvernører, utfordrer Rousseff ved presidentvalget neste år.PSB vil likevel fortsette som støttespiller for Rousseffs regjering, som hittil har bestått av 17 partier.Campos er en svært vellykket og populær guvernør i Pernambuco i det nordøstlige Brasil, en delstat som tradisjonelt er blant Brasils fattigste.Rousseff, som er fra samme parti som den populære ekspresidenten Lula da Silva, ventes å stille til gjenvalg. Men hun ble kraftig svekket av de massive protestene i juni mot korrupsjon, dårlige offentlige tjenester og pengesløsing.Oppslutningen om henne har imidlertid steget igjen, og Rousseff er favoritt foran valget. (©NTB)