Kansai Electric Power slo av reaktor nummer fire på kraftverket Oi uten noen problemer. Selv om kraftverket ble stanset for å gjennomføre en inspeksjon, vil det trolig ikke bli startet opp igjen.Motstanden mot atomkraft er svært stor i Japan etter jordskjelvet og tsunamien som førte til en nedsmelting av atomkraftverket i Fukushima i mars 2011. I det siste er det oppdaget at radioaktivt vann som er lagret i tanker, lekker ut.Japan var atomfritt i noen måneder da alle landets atomkraftverk ble stengt for inspeksjon som følge av Fukushima-ulykken. Men regjeringen ga i fjor tillatelse til at to reaktorer ved Oi kunne starte opp igjen.Regjeringen til statsminister Shinzo Abe er tilhenger av å sette atomkraftverkene i funksjon igjen på grunn av landets store behov for energi, men han finner det vanskelig på grunn av den folkelige skepsisen. (©NTB)