- Vi ble gjort oppmerksom på dette av foreldre som tok det opp på et foreldremøte, sier rektor Anne-Merete Vabø Haugane ved Fjell ungdomsskole, til Bergens Tidende.Fjell er en av flere skoler i bergensområdet som advarer mot den sosiale nettverk-appen ask.fm. Både Fjell og Olsvik skoler la ut advarsler på skolenes hjemmesider forrige uke.En 14 år gammel jente tok sitt eget liv i England i august etter at hun over lang tid hadde blitt utsatt for mobbing via appen. Nå er appen blitt populær i Norge, sier Merethe Clausen Moe, leder i organisasjonen Barnevakten.- Vi har hørt at den har spredd seg mye i det siste. Appen blir brukt til ganske alvorlig mobbing fordi en skjuler seg bak anonymitet, sier Moe.Grunnen til at appen og den tilhørende nettsiden brukes som mobbearena, er at brukerne kan sende anonyme meldinger til hverandre. Meldingene blir ikke bare sett av mottakeren, men også av alle vennene.- Noen forventer at du skal tåle ganske mye fordi «det er jo bare tull». Men det er det ikke: «Du er for stygg for denne verden» og «du fortjener ikke å leve» - det er drøye ting å måtte ta til seg, sier Moe.Også barn som ikke selv bruker appen, er ifølge Bergens Tidende blitt hetset i meldinger som har gått ut til andre på skolene som har appen. (©NTB)