Statlig nødhjelp til torskenæringen

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) gir 30 millioner kroner i nødhjelp til en torskenæring som sliter i det året kvotene er høyere enn noen gang.

Tromsø 20110104.Innenlandsmarkedet for norsk sjømat er et utstillingsvindu for eksporten ut av landet. Derfor er fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen "kjempefornøyd" med at det nå skal satses på markedsføring av fisk i Norge under med merkevarenavnet Godfisk!Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix Bjørnbakk, Jan-Morten
Politikk
- Det er ingen tvil om at torskenæringa er i en svært sårbar og utsatt situasjon. Den økonomiske krisen i Europa er ikke over, og særlig gjelder det i land som er viktige markeder for norsk torsk. Det er avgjørende at denne situasjonen følges tett opp, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.De 30 millionene kommer på toppen av en allerede vedtatt tiltakspakke som nå er kommet opp i 85 millioner kroner. (©NTB)