Statoil-overlevende: Det vil vi kanskje aldri få svar på

Granskerne av In Aménas-terroren gir Statoil stryk i sikkerhet. Nå krever de ansatte bedring.

Amenas i Algerie - Foto: Scanpix
Politikk

Granskingsleder Torgeir Hagen la torsdag fram konklusjonene til den eksterne kommisjonen som ble nedsatt av Statoil etter terrorangrepet i Algerie 16.-18. januar i årOg granskerne gir Statoil stryk i sikkerhet.Statoil mangler forståelse for og har ikke prioritert sikkerhet godt nok, mener ekspertene som har gransket angrepet på In Amenas-anlegget. Fagforeningene krever full vurdering av anlegg i utlandet.Krever bedre sikkerhetOverlevende er ikke overrasket over rapporten om In Aménas-angrepet. Nå krever de bedre sikkerhet.- Når terrorister kommer inn alle steder på anlegget og dreper 40 av kollegene våre, kan en ikke si at sikkerheten var god nok, sier Kolbjørn Kirkebø, en av de overlevende, til NRK.Thure Ingebrigtsen, en annen overlevende, er enig.- Det er ganske oppe i dagen at det sviktet, fastslår Ingebrigtsen, som mener personkontrollen av ansatte nå må styrkes.Ifølge Kirkebø er det fortsatt uklart hvordan terroristene klarte å komme så nær innpå anlegget uten å bli oppdaget av militæret.- Det vil vi kanskje aldri få svar på, sier han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv