De to lederne deltok på høynivåmøtet «Supporting Civil Society» for en begrenset gruppe statsledere, regjeringssjefer og næringslivsaktører.President Obama var vert for møtet, som handlet om hvordan regjeringer kan bidra til å fremme arbeidsvilkårene for menneskerettighetsforkjempere og det sivile samfunnet. På møtet ble fremholdt at nasjonale lovverk må være på plass for at slik hjelp skal kunne gis.Den avtroppende, norske statsminister er i New York City får å delta på FNs 68. Generalforsamling, som offisielt åpnes tirsdag 24. september.I løpet av uken vil Stoltenberg blant annet ha møter med Bill Gates, FNs generalsekretær Ban Ki-moon og statsledere fra Colombia og Kongo.Natt til tirsdag, norsk tid, møter han også Obama for andre gang denne uka under en mottakelse den amerikanske presidenten holder på Manhattan. (©NTB)