Dagens Næringsliv har fått den tyske sikkerhetseksperten og hackeren Karsten Nohl til å kartlegge svakheter i den norske infrastrukturen for mobiltelefoni. Hensikten var å finne sikkerhetshull som gir hvem som helst med internettforbindelse mulighet til å avsløre hvor norske mobilbrukere befinner seg.Det viser seg at et enkelt nettoppslag gir konfidensiell informasjon om mobilbrukerens posisjon.Avisen informerte NetCom om det alvorlige sikkerhetshullet i forrige uke, og teleoperatøren valgte da å tette hullet umiddelbart, skriver avisen.- All trafikk hjemrutes fra i dag, skriver kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i en epost til avisen.Hjemruting er en mekanisme som styrer informasjonen på en måte som forhindrer lekkasjer av stedsinformasjon. Men ifølge Nohl har mobiloperatørene helt siden 2008 lovet å innføre hjemruting som en beskyttelse mot sporing.- Mangelen på hjemruting hos et stort europeisk mobilselskap er overraskende og sjokkerende, sier Nohl.Fortsatt kan imidlertid flere av Tele2s kunder spores både når de er hjemme i Norge og i utlandet. Sikkerhetshullet er kun tettet for en del av kundene, men i løpet av noen måneder vil hele kundemassen ha sikkerhetsløsningen på plass, opplyser teknisk direktør Geir Løvnes. (©NTB)