Venstre-leder Trine Skei Grande sier til NTB at kritikken mot Frp er urettferdig.KrF-leder Knut Arild Hareide sier det er en feilkobling å påpeke at Anders Behring Breivik var medlem av Frp.- Jeg er glad for at Utenriksdepartementet bidrar til å rette opp i den feilkoblingen det er å blande sammen Fremskrittspartiet med den mannen. Det er viktig å understreke at det er kun en person som er ansvarlig for de grusomme ugjerningene, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.- Kritikken mot Fremskrittspartiet er urettferdig mot dem. De ytterste høyrepartiene i Sverige, Finland, Frankrike og andre er ganske forskjellig fra her i Norge. Det vet alle som følger med i politikk, sier Grande.
- Ingen kobling
«Det er helt naturlig at utlandet oppfatter @frp_no som Norges høyrepopulistiske parti, som Dansk Folkeparti og Sverigedemokratene», skrev utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås i en tweet onsdag kveld.Holmås sier til NTB at hans kritikk først og fremst retter seg mot innvandringspolitikken og bistandspolitikken - og understreker at han aldri har gjort noen kobling mellom Frp og Anders Behring Breivik.Det som trolig bidrar sterkest til reaksjonene, er at Twitter-uttalelsen settes i sammenheng med at en rekke utenlandske medier omtaler Frp som Breiviks gamle parti - et høyreekstremt og ultranasjonalistisk parti som nå får regjeringsmakt.Valgforsker Frank Aarebrot kritiserer den sentrale SV-politikeren for å drive hets mot Frp og derved skade Norges omdømme.Holmås' tweet har avstedkommet et kraftig engasjement på Twitter. Blant dem som reagerte raskest, var nyvalgt Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen i Frp: «@SVHeikki nå fremstår du bare som en bitter, gammel mann. Litt anstendighet og saklighet hadde ikke skadet @frp_no».(©NTB)