Mannen syklet på henne, hun mistet balansen og veltet ut i den tett trafikkerte Kirkeveien. Der ble hun påkjørt av 20-bussen og døde etter kort tid av skadene.Ifølge NRK var 35-åringen på vei hjem fra nattevakt som sykepleier 18. oktober i fjor da ulykken skjedde.Det er att to dager til rettssaken som starter tirsdag. Den mest alvorlige tiltaleposten er straffelovens paragraf 239, som gjelder uaktsomt drap. Politiet mener at syklisten, som blant annet har deltatt i sykkelrittet Birken flere ganger, har hatt for høy fart og oppført seg så uaktsomt at de har innstilte på uaktsomt drap.Mannen er også tiltalt for å ha brutt to paragrafer i veitrafikkloven. Den ene regulerer sykling på fortauet, som er tillatt når det ikke medfører fare eller er til hinder for gående.- Min klient er ubeskrivelig lei seg for det som hendte og er sterkt preget av det, sier 35-åringens forsvarer Thomas Randby til NRK.Aktor i saken, politifullmektig Anders Mandal Funnemark, vil før rettssaken ikke gi mer utfyllende informasjon om hvorfor påtalemyndigheten har tiltalt mannen for uaktsomt drap. (©NTB)