NSB måtte kaste seg rundt og ordne alternativ transport for tusenvis av reisende da et nettverkskort i en server streiket og førte til at sambandet mellom togene og togleder brøt sammen tirsdag i 9-tiden. Busser og taxier ble rekvirert.- Anslaget nå er rundt fire millioner kroner. Det er ikke et eksakt beløp, men det er ikke langt unna fasiten, sier kommunikasjonsrådgiver Erik Lødding i NSB til NRK.Han forteller at NSB er «veldig fleksible» med å refundere kostnader kunder hadde i forbindelse med oppfordringen om å forsøke å finne egne transportløsninger.Hos Flytoget sier kommersiell direktør Sverre Høven at alternativ transport kostet selskapet flere hundre tusen kroner.Ettersom togselskapene ikke betaler for å kjøre på sporene, kan de heller ikke kreve erstatning fra Jernbaneverket, sier pressevakt Arvid Bårdstu.Jernbaneverket er i ferd med å bygge opp en ny operasjonssentral som skal gjøre nødradiosystemet mer robust.