Under et besøk i London mandag sa Kerry at den eneste løsningen på konflikten i Syria er politisk, ikke militært, men at det internasjonale samfunnet ikke kan unngå å reagere når regimet bruker kjemiske våpen.- La det være helt klart: USA, president Obama, jeg og andre er alle enige om at en slutt på konflikten krever enn politisk løsning. Vi har ingen illusjoner om noen militær løsning, sa han etter samtaler med sin britiske kollega William Hague.Hague understreket at USA har Storbritannias fulle diplomatiske støtte til tross for at landet ikke kan være med på en militær operasjon etter at Parlamentet stemte imot det.Selv om Kerry krever at Syria gir fra seg sine kjemiske våpen, har han ingen illusjoner om at president Bashar Assad vil gjøre det.Han sa også at de eneste som har full kontroll over det kjemiske arsenalet, er Assad, hans bror Maher og en general han ikke navnga.I Moskva advarte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mot muligheten for terrorangrep om det blir iverksatt et militært angrep på Syria.Han og Syrias utenriksminister Walid al-Moualem, som er på besøk i Moskva, ba i stedet USA om å konsentrere seg om å få i stand en fredskonferanse om Syria,