- Hvis alle fire partiene skal bli med, er innvandringssaken en veldig kinkig sak. For oss utenforstående er det nesten umulig å se hvordan partiene kan bli enige, og de må svelge noen kameler, sier valgforsker Johannes Bergh til Dagbladet.Tybring-Gjedde har måttet tåle mye kritikk de siste dagene for sine utspill i Aftenposten , der han blant annet sier at ordet snikislamisering er et godt ord. Han sa også at han mener dagens innvandringspolitikk ødelegger norsk kultur, og at han ikke har samvittighet til å se på at denne utviklingen fortsetter.Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen rykket fredag ut og ga partikollegaen sin fulle støtte.Både i KrF og Venstre har reaksjonene på Tybring-Gjeddes uttalelser vært sterke. Valgforsker Frank Aarebrot sier til Dagbladet at de kan skape problemer for regjeringssonderingene dersom verken Siv Jensen eller Erna Solberg stopper ham.- Problemet er at Siv Jensen ikke tør å ta et oppgjør med ham, sier Aarebrot.Terje Knudsen ved Institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen mener Tybring-Gjeddes uttalelser kan være skadelige og at Tybring-Gjedde kan snakke Venstre og KrF ut av regjeringsprosjektet. (©NTB)