Både Høyre og Frp vil ha helseministeren

Både i Høyre og Frp er det klare forventninger om å ende opp med helseministerposten når regjeringskabalen er ferdig lagt.

Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen. Foto: Scanpix
Politikk

Både påtroppende statsminister Erna Solberg og mulig finansminister Siv Jensen har ifølge VG fått utvetydig beskjed fra sine partiorganisasjoner om at de ønsker en av sine partitopper i det prestisjefylte og krevende Helsedepartementet.Myke sakerRett etter stortingsvalget fikk Solberg beskjed av sine egne på landsstyremøtet om å levere på de såkalt myke sakene partiet markedsførte i valgkampen: helse, arbeidsliv og utdanning. Etter det VG forstår, betyr det at Høyre vil ha sine toppfolk som statsråder i nettopp Helse-, Kunnskaps- og Arbeidsdepartementet.Men også Siv Jensen har altså fått innspill fra eget parti om hvilke departementer hun må kreve i forhandlingene, skriver avisen. Dette er Helse- og Samferdselsdepartementet.Flere sentrale kilder sier imidlertid at de ikke vil sette inn en Frp-statsråd i Samferdselsdepartementet dersom regjeringsplattformen ender med en politikk som fører til at Frp-statsråden må reise landet rundt for å åpne bompengefinansierte veier.AktuelleIfølge VG er ellers de to Høyre-nestlederne og forhandlingsmedlemmene Jan Tore Sanner og Bent Høie selvskrevne som statsråder. Arbeidspolitisk talsmann Torbjørn Røe Isaksen og utenrikspolitisk talskvinne Ine Eriksen Søreide regnes også som selvskrevne i den nye regjeringen, trolig også avtroppende byrådsleder i Bergen, Monica Mæland.Fra Frp regnes de to nestlederne og forhandlingspartnerne Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen som høyaktuelle til statsrådsposter. Det samme gjør Anders Anundsen. (©NTB

Nyheter
Politikk