Breiviks mor ville holde tale til folket

Ett år etter terrorangrepet mot Norge 22. juli 2011 hadde moren til Anders Behring Breivik (34) et ønske om å gå ut i offentligheten og tale til folket.

Anders Behring Breivik - Foto: Scanpix

Det skriver Marit Christensen i boken «Moren. Historien om Wenche Behring Breivik», ifølge VG. Boken lanseres torsdag.I boken kommer det blant annet fram at Christensen snakket med Wenche Behring Breivik på telefon 22. juli 2012 - nøyaktig ett år etter terrorangrepet mot Regjeringskvartalet og Utøya.I løpet av samtalen ga moren uttrykk for at hun ønsket å gå opp på en talerstol denne dagen for å snakke til folket.«Kjære landsmenn! Han som forårsaket tragedien, rammet også meg!», innledet moren talen overfor Christensen på telefon.Ifølge boka ga Wenche Behring Breivik også uttrykk for frykt i talen, blant annet for å bli skutt dersom hun beveget seg utendørs. I tillegg ga hun uttrykk for at hun var den ulykkeligste moren.