Datatilsynet sa nei til horekunderegister

For å beskytte prostituerte mot vold og overgrep ønsket Prosenteret i Oslo å registrere truende horekunders bil- og mobilnumre. Det sa Datatilsynet nei til.

Prostitusjon - Foto: Scanpix
Politikk

Ideen kom fra København der prostituerte får utdelt et visittkort med et mobilnummer de kan sende tekstmeldinger til med kundenes bilnumre, telefonnumre eller adresser, skriver VG.Hvis kunden oppførte seg truende eller nektet å betale kunne dette være til hjelp for den prostituerte som dokumentasjon overfor politiet og for å holde oversikt over truende kunder.- Bakgrunnen for forslaget vårt er at de prostituerte er svært utsatt for vold, sier Ulla Edith Bjørndahl i Prosenteret, som er et kompetansesenter for kvinner og menn med prostitusjonserfaring.Datatilsynet mener imidlertid at det ikke er noe rettslig grunnlag for en slik tjeneste.- I og med at informasjonen skulle lagres på Prosenterets mobiltelefon, faller det inn under lov om behandling av personopplysninger, og det kreves konsesjon fra oss. Vi fant at det ikke var tilstrekkelig kvalitetssikring av den informasjonen som skulle samles, sier fagdirektør Cecilie B. Rønnevik i Datatilsynet til avisen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv