Dovrebanen åpnet igjen etter en ukes stengning

Dovrebanen mellom Eidsvoll og Dombås ble mandag åpnet igjen etter en ukes stengning.

Jernbanetraseen på Dovrebanen ble sterkt ramponert av raset. Foto: Magne Fjeldheim, Mesta / Scanpix.

Strekningen ble stengt 21. oktober på grunn av omfattende flomutbedringer i Gudbrandsdalen og på grunn av oppkobling på halvannen kilometer med splitter nytt spor nordover fra Langset langs Mjøsa.Natt til mandag ble Dovrebanen mellom Eidsvoll og Dombås gjenåpnet for trafikk, opplyser Jernbaneverket.Den halvannen kilometer lange strekningen med nytt spor er del av en strekning på til sammen 17 kilometer hvor det bygges dobbeltspor. Høsten 2015 skal hele strekningen stå klar.Mandag kunngjorde fellesprosjektet E6/Dovrebanen at Hæhre Entreprenør har fått kontrakt med å bygge ferdig jernbanen og E6 mellom Minnesund og Brøhaug på delstrekningen som ble rammet av konkursen i det østerrikske entreprenørselskapet Alpin Bau. (©NTB)