First House nekter innsyn i Listhaugs kundeliste

First House vil ikke gi pressen innsyn i Sylvi Listhaugs kundeliste, framgår det av et brev til Landbruks- og matdepartementet.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

I brevet skriver First House-sjef Per Høiby at selskapet er enig i departementets begrunnelse for å ikke offentliggjøre kundelisten, nemlig konkurransemessige hensyn.«Enda viktigere for oss er forholdet til våre kunder som har tillit til at kundeforholdet forblir fortrolig dersom de ønsket det. (...) Vi er rettslig forpliktet etter de avtaler vi har inngått», heter det videre i brevet, før Høiby konkluderer med at han ikke kan samtykke til innsyn i listene.Sivilombudsmannen fikk listenSamtidig har Landbruks- og matdepartementet oversendt Listhaugs kundeliste fra kommunikasjonsbyrået First House til Sivilombudsmannen.Sivilombudsmannen har bedt om å få oversendt alle relevante dokumenter knyttet til en klage fra Dagsavisen på avslag om innsyn i den mye omtalte kundelisten.I et brev til Sivilombudsmannen skriver Landbruks- og matdepartementet at Sylvi Listhaugs (Frp) liste vil bli overlevert personlig til Sivilombudsmannen av departementsråd Leif Forsell.- Det har nå skjedd, sier kommunikasjonsrådgiver Ståle Norang i Landbruks- og matdepartementet til NTB.Ifølge ham ble kundelisten levert onsdag ettermiddag. (©NTB)