Hareide med asylbarn-unnskyldning til SV

KrFs leder Knut Arild Hareide innrømmer at tross asylbarnavtalen KrF og Venstre fikk i samarbeidsavtalen med Høyre og Frp, vil asylbarn bli sendt ut av landet. Nå ber han SV om unnskyldning.

Audun Lysbakken - Foto: Scanpix
Politikk

Mandag triumferte Hareide og uttalte etter at samarbeidsavtalen var et faktum at løsningen som de fire borgerlige partiene oppnådde for asylbarna overgikk det SV oppnådde i regjering.- Det SV har prøvd på i åtte år, har vi klart på 14 dager, så Hareide på en pressekonferanse.Nå innrømmer han at han gikk for langt og ga for høye forventninger til mange, skriver Klassekampen.- Jeg har gått med en vond følelse inni meg siden mandag. Nå er det på tide å si unnskyld til Audun Lysbakken og SV. Jeg burde aldri ha sagt det, sier Knut Arild Hareide, som allerede tirsdag sendte et brev til SV-lederen med unnskyldningen.Det har hersket tvil om hvor mange barn asylavtalen vil gjelde for, og etter noen dager er det klart at avtalen, ifølge Redd Barna, i beste fall kun vil gjelde for rundt 100 av de 750 lengstboende asylbarna.Ville bli arbeids- og sosialministerSamtidig skriver VG fredag at Hareide lenge hadde tro på en firepartiregjering. Det var arbeids- og sosialminister-posten som fristet ham mest.- Hvis vi hadde blitt enige om en politisk plattform og Erna (Solberg red.anm.) hadde spurt meg om hva jeg helst ville jobbe med, så hadde jeg nok svart arbeids- og sosialminister, sier Hareide i et intervju med avisen. (©NTB)

Nyheter
Politikk