Hareide positiv til å samle sentrumspartiene

Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide mener mindretallsregjeringen til Erna Solberg vil gjøre det mulig å samle de tre sentrumspartiene på sikt.

Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide. Foto: Scanpix
Politikk

Sp-nestleder Ola Borten Moe sier til Nationen. at den nye situasjonen med mindretallsregjering gjør det mulig å samle sentrumspartiene på nytt.- Situasjonen gir sjanser til å samle sentrum igjen, etter tolv år fra hverandre. Det synes jeg er en fascinerende tanke. Men så har jeg lyst til å si at vi ikke skal lure oss til å tro at det er veldig enkelt eller vil kunne gå fort, sier Borten Moe.KrFs leder Knut Arild Hareide er enig med Borten Moe, men understreker at han føler seg forpliktet til å finne løsninger med Høyre, Frp og Venstre.- Det er en mulighet for sentrum, men det blir ikke enkelt, sier Hareide om Borten Moes idé.- På min agenda er at jeg er opptatt av sentrum. Det har preget min bevissthet i hele mitt politiske liv. Jeg opplever ikke at KrF har vært den største utfordringen i sentrum. Vi har god dialog både med Venstre og Sp. Vi får bruke tida framover, sier Hareide.Ola Borten Moe sier at sentrumspartiene må bygge bru, at det er politiske forskjeller å ta hensyn til, og at alle partier må se seg tjent med å samarbeide. Han får støtte fra sin partileder.- Det er fremdeles forskjeller mellom partiene, og vi må bygge tillit og allianser over tid, sier Liv Signe Navarsete. (©NTB)

Nyheter
Politikk