Ingen ny vurdering om Listhaugs liste

Landbruks- og matdepartementet gjør ingen ny vurdering av om de vil gi innsyn i kundelistene til landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) fra da hun var rådgiver i PR-byrået First House.

Sylvi Listhaug. Foto: Scanpix

- Det gjøres ingen ny vurdering av spørsmålet om innsyn i listen. I den grad et slikt inntrykk har oppstått, er det feil. Det vi gjør, er å ta stilling til de nye henvendelsene som er kommet, sier seniorrådgiver Ståle Norang i Landbruks- og matdepartementet til NTB.Først i køen står et krav fra stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) om offentliggjøring av listen. Det må Listhaug svare på senest onsdag.- Statsråden står ansvarlig overfor Stortinget. Det er Listhaug, og ikke embetsverket, som skal gjøre vurderingen og svare, sier Lundteigen.I tillegg har departementet til behandling to klager fra mediene med spørsmål om begrunnelse på avslag om krav på innsyn i listen, samt en henvendelse med spørsmål om Listhaugs habilitet under behandlingen av et lovforslag om god handelsskikk, opplyser Norang. (©NTB)