Juritzen: Sandberg skriver om politikk og maktspill

Forlegger Arve Juritzen er ikke fremmed for at Per Sandbergs partifeller vil være uenige i historien Frp-nestlederen forteller i boka «Mot min vilje».

Arve Juritzen. Foto: Scanpix

- Per Sandberg er personlig, han er direkte, og han har en historie å fortelle - sin side av det han har opplevd i politikken. Da kan det hende at noen er uenige og at de føler at det han sier og mener, ikke representerer dem, sier forlagsdirektør Arve Juritzen til TV 2.Han bekrefter at han har fått flere henvendelser fra Frp-ere som lurer på hva som står i boka og om de selv er omtalt i den. Flere av dem har av journalistiske grunner rett til å vite hva som står om dem, opplyser Juritzen, som trolig sikter til retten til å komme med samtidig tilsvar.- Vi ønsker jo å ha riktige fakta i boka. Og enkelte omtales på en måte som gjør at vi bør høre hva de mener, så vi jobber helt vanlig journalistisk med dette, sier forleggeren.Han holder kortene tett til brystet hva gjelder bokas innhold, og hevder det som er blitt fremstilt som noe av en storm av henvendelser til forlaget de siste dagene, er «en liten fjær som er blitt stor». Boka handler om en gutt fra enkle, trønderske kår som ender i politikkens førstedivisjon der han forhandler om regjeringsmakt, og om grunnene til at Sandberg velger å gå ut av toppolitikken.- Folk som er interessert i politikk og maktspill, kan lære mye av boka, sier Juritzen. (©NTB)