KrF avviser at Lofoten ble brukt i byttehandel

Kristelig Folkeparti avviser kategorisk at partiet krevde en K for kristendom i navnet på RLE-faget for å gå med på vern av Lofoten og Vesterålen.

Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide. Foto: Scanpix
Politikk

Kristelig Folkeparti avviser kategorisk at partiet krevde en K for kristendom i navnet på RLE-faget for å gå med på vern av Lofoten og Vesterålen.Under trontaledebatten i Stortinget tirsdag sa Venstres leder Trine Skei Grande ifølge Vårt Land at hun var «villig til å gi en K i et fag for vern av Lofoten og Vesterålen».- Den var ett av mange småpunkter vi måtte gi. Jeg ga meg på en bokstav, men det var verdt det. Det er bare å kikke utover havet der, så er saken klar, sa hun ifølge avisa.KrFs parlamentariske nestleder Hans Olav Syversen mener på sin side at denne framstillingen av saken er dypt misvisende.- Det stemmer overhodet ikke at K-en i KRLE er kommet inn fordi vi «handlet» med Lofoten og Vesterålen, sier Syversen til NTB.- Det faller på sin egen urimelighet, sier han. Ifølge Syversen er vern av Lofoten og Vesterålen ett av de viktigste punktene i samarbeidsavtalen, også for KrF.- Vi har alltid vært enige med Venstre om Lofoten og Vesterålen. Vi har stått sammen med Venstre i denne saken, sier han.Syversen er bekymret for at et feilaktig inntrykk skal feste seg i saken.- Det er mange som lurer på om løftet vi ga i valgkampen, ble forlatt ved forhandlingsbordet, sier han.Ifølge samarbeidsavtalen skal RLE-faget skifte navn til KRLE (kristendom, religion, livssyn og etikk).

Nyheter
Næringsliv