Listhaug tok avstand fra uttalelser om kommunistisk landbruk

Torsdag kveld var Norges ferske landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) med i Debatten på NRK. Der tok hun avstand fra uttalelsen sin om at norsk landbruk var kommunistisk, og lovet samtidig å lette på byråkratiet rundt næringen.

Sylvi Listhaug. Foto: Scanpix
Politikk

Landbruksministeren har vært under press etter at en kronikk hun skrev for E24 i 2010 ble dratt fram. Der kaller Listhaug norsk landbruk for kommunistisk. Torsdag kveld tok hun delvis avstand fra uttalelsen.- Jeg tar avstand fra det i den forstand at jeg skal gjennomføre samarbeidsavtalen, og det er regjeringens plattform som ligger til grunn, sa Listhaug i debatten.Hun lovet også å fjerne deler av byråkratiet rundt landbruksnæringen.- En av mine viktigste arbeidsoppgaver blir å forenkle norsk landbruk. Det er mange ting å ta tak i, sa hun. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv