Liten støtte til boikott av Norwegian

Fagforbundet reagerer sterkt på Norwegians avlønning av thailandske kabinansatte og oppfordrer til boikott av flyselskapet. Men dette er helt feil måte å løse utfordringene på, mener både Handel og Kontor og Parat.

Norwegian LN-NOY

- Handel og Kontor registrerer at Fagforbundet i dag oppfordrer til boikott av Norwegian. Det er ikke vår metode for å bedre arbeidsforholdene i selskapet, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes.Sundnes peker på at Norwegian har tariffavtaler for sine ansatte, men understreker samtidig at situasjonen i luftfarten gir grunn til bekymring.- Vi er oppriktig bekymret over utviklingen i luftfarten generelt, med økende undergraving av arbeidstakerrettigheter og hvor sosial dumping brer om seg i en stor og viktig bransje for Norge, sier Sundnes.Oppfordrer alle til boikottStein Gulbrandsen som sitter i det store LO-forbundet Fagforbundets arbeidsutvalg, mener Norwegian gir sine kabinansatte fra Thailand så lav lønn at selskapet er blitt en versting i arbeidsmarkedet. Onsdag oppfordret han til boikott etter meldingene om at grunnlønna bare er snaue 3.000 kroner.- Jeg ser ingen grunn til at vi i det hele tatt skal bruke Norwegian når virksomheten opptrer på den måten, sier Gulbrandsen til NRK.Gulbrandsen oppfordrer ikke bare organisasjonens 340.000 medlemmer til å boikotte selskapet, men ber alle landets flypassasjerer om å gjøre det samme.- Anstendige organisasjoner og anstendige mennesker benytter ikke virksomheter som er med på å undergrave den norske velferdsstaten, sier han. (©NTB)