Mener Listhaug er svekket

- En svak minister er blitt ytterligere svekket, sier bygdeforsker Reidar Almås om Listhaug og Rema-samarbeidet.

Sylvi Listhaug. Foto: Scanpix

Fredag bekreftet Rema 1000 at landbruksminister Sylvi Listhaug, gjennom PR-byrået First House, ga råd til dagligvarekjeden etter at den borgerlige regjeringens plattform var lagt fram. Bygdeforsker Reidar Almås sier til Nationen at ministeren er svekket etter bråket.- Landbruksminister Sylvi Listhaug var i utgangspunktet svak. Hun representerer et parti med 16 prosents oppslutning som står for et ytterpunkt i landbrukspolitikken. Hun må søke politiske kompromiss i Stortinget. Nå er hun svekket, sier Almås.Valgforsker og Ap-mann Frank Aarebrot sier Listhaug-saken viser at norsk politikk har et problem med grenseoppgangen mellom politikk og lobbyvirksomhet.- Vi vil se hvordan det påvirker henne som minister etter hvert, hvis hun nå får sjansen til å virke som minister, sier Aarebrot.- Men det blir ubehagelig når en av de første sakene til den regjeringen Listhaug sitter i er forslaget om søndagsåpne butikker. Alle vet at en av Listhaugs tidligere kunder trolig vil tjene millioner på forslaget, sier valgforskeren.- Det jeg reagerer mest på er at Listhaug har hatt kontakt med Rema etter at regjeringserklæringen ble lagt fram. Det er da den virkelig begynner å lukte svidd, sier Aarebrot.Han etterlyser klargjøring fra statsminister Erna Solberg.- Listhaug må ha informert Solberg om at hun ga råd til Rema etter at regjeringserklæringen ble lagt fram. Hvis ikke det har skjedd, er det svært tvilsomt, sier Aarebrot til Nationen. (©NTB)innenriks.vaktsjef@ntb.no