Regjeringen tro mot folkekirken

Ingen regjering siden 60-tallet har vært så kompakt folkekirkelig som Solberg-regjeringen. Den mangler både humanetikere, muslimer, frikirkelige og katolikker.

Kong Harald og kronprins Haakon holder statsråd med statsminister Erna Solberg (H) (th) og hennes regjering på Slottet. Foto: Scanpix

Det er en oversikt utarbeidet av Vårt Land som viser at 17 av 18 statsråder oppgir at de tilhører Den norske kirke.- Jeg synes umiddelbart dette er både litt trist og representerer en svakhet. Norge har blitt et mangfoldig samfunn, kulturelt og religiøst, og regjeringen burde i større grad avspeile dette, sier generalsekretær Knut Refsdal i Norges Kristne Råd.Av de 18 statsrådene er det kun samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) som ikke er medlem av noe tros- eller livssynssamfunn.- Jeg har god direktekontakt med Vårherre. Men jeg er ikke medlem av et trossamfunn, sier Solvik-Olsen.Tidligere var det et krav i Grunnloven at minst halvparten av regjeringens medlemmer måtte være medlem av Den norske kirke, men dette kravet forsvant med endringene som trådte i kraft i mai i fjor. (©NTB)