SPD framsetter sine krav til CDU

Sosialdemokratene i SPD har lagt fram sin liste over hovedkrav til statsminister Angela Merkel og hennes konservative parti CDU.

Angela Merkel - Foto: AP
Politikk

Kravene er lagt fram foran et møte søndag der partiledelsen søker støtte fra 200 framstående medlemmer for koalisjonsforhandlinger med CDU.Blant kravene til sosialdemokratene i SPD er en minimumslønn på 8,50 euro, likelønn for kvinner og menn, en skatt på finanstransaksjoner, mer investering i infrastruktur og utdanning og en strategi for å skape mer vekst og sysselsetting i eurosonen.Det som ikke er nevnt, er skatteøkning for de rikeste i Tyskland. Noe SPD prioriterte i valgkampen, men som Merkel har gjort klart hun ikke vil gå med på.SPD har vært skeptisk til å inngå i en storkoalisjon med CDU etter at partiet så hva som skjedde med CDUs nåværende koalisjonspartner FDP, som falt ut av Forbundsdagen ved det siste valget.Dersom SPD-lederen Sigmar Gabriel som ventet får støtte, vil forhandlingene med CDU komme i gang onsdag. (©NTB)

Nyheter
Politikk