- Vil bli en risiko for verdensøkonomien

Eurosonens sentralbanksjef Mario Draghi frykter langvarig budsjettkrangel i USA.

Capitol Hill i Washington D.C. - Foto: Øystein Schmidt
Politikk

Eurosonens sentralbanksjef Mario Draghi tror budsjettkrisen i USA kan ramme verdensøkonomien hvis den trekker ut.Store deler av det amerikanske statsapparatet er lammet etter at Kongressen ikke har greid å bli enig om et nytt budsjett.- Hvis den amerikanske stengningen trekker ut, vil det ikke bare være en risiko for USA, men også for verdensøkonomien, sa Draghi onsdag. Han føyde til at faren ikke er overhengende i øyeblikket.Republikanerne og Demokratene i Kongressen, som allerede er i en fastlåst krangel om budsjettet, har i tillegg drøye to uker på seg til å bli enige om å heve gjeldstaket for å unngå smertefulle kutt i økonomien. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv