Amnesti til Mikhail Khodorkovskij

Russlands president Vladimir Putin bekreftet torsdag at den fengslede oligarken Mikhail Khodorkovskij og medlemmene i Pussy Riot får amnesti.

Mikhail B. Khodorkovskij. Foto: Scanpix
Politikk

Under en tale torsdag bekreftet Putin at bandmedlemmene Maria Aljokhina og Nadezjda Tolokonnikova omfattes av amnestiet. Det samme gjelder den tidligere oljemagnaten Mikhail Khodorkovskij som i 2010 ble dømt til elleve års fengsel for bedrageri og skatteunndragelse. Ifølge en kjennelse i russisk høyesterett var det imidlertid planen å la ham bli løslatt i august neste år.Putin benyttet anledning til å si at han mislikte oppførselen til medlemmene i punkbandet Pussy Riot. som han mener har oppført seg skandaløst.Den russiske nasjonalforsamlingen, Dumaen, vedtok i en avstemning onsdag forslaget fra president Vladimir Putin om amnesti for flere tusen politiske fanger. Amnestiet gis i forbindelse med 20-årsjubileet for den russiske grunnloven. (©NTB)

Nyheter
Politikk