Brasil kjøper 36 svenske kampfly

Brasil vil kjøpe det svenskbygde kampflyet JAS Gripen.

Foto: Scanpix
Politikk

President Dilma Rousseff godkjenner anskaffelsen fra svenske Saab etter løfter om store teknologioverføringer.Norge har valgt bort Gripen og europeiske Eurofighter til fordel for amerikanske F-35. Brasil vil derimot kjøpe 36 fly av typen til en samlet pris av rundt 35 milliarder svenske kroner, skriver Aftonbladet.Regjeringen i Brasil skal ifølge avisen ha valgt bort både det franskproduserte Rafale-flyet og amerikanske Boeings F/A-18. - Saabs tilbud om omfattende teknologioverføringer ble avgjørende, får nyhetsbyrået Reuters opplyst på regjeringshold i Brasilia.Saab ville onsdag ikke kommentere opplysningene før de var bekreftet på offisielt brasiliansk hold. Heller ikke den svenske regjeringen ville uttale seg om saken, siden en beslutning om kjøp av kampfly til Brasil har vært ventet i flere år uten at den er kommet.For Sveriges del betyr det mye å få Brasil som Gripen-kunde, skriver nyhetsbyrået TT. Det betyr at andre land blir med og deler på utgiftene til utviklingen av flytypen, som har pågått i mange år og kostet mange milliarder svenske kroner. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv