Brodtkorb bes om å offentliggjøre kundelister

Sivilombudsmannen ber statssekretær Julie Brodtkorb (H) om å legge fram lista over offentlige virksomheter hun hadde som kunder i kommunikasjonsbyrået JKL.

Julie M Brodtkorb - Foto: Finansavisen
Politikk

Flere aviser har bedt om innsyn i dokumentet som ble utarbeidet før Brodtkorb ble utnevnt til statssekretær ved Statsministerens kontor (SMK). Dette omhandler kunder hun arbeidet for i tiden som administrerende direktør i JKL Group.- Jeg ber etter dette SMK foreta en ny vurdering av innsynskravene i kundelisten. Vurdering bes knyttet opp mot eventuelle offentlige virksomheter i kundelisten og eventuelt andre kunder som er alminnelig kjent eller alminnelig tilgjengelig andre steder, skriver sivilombudsmann Arne Fliflet i et brev torsdag.SMK har inntil fire uker på å gjøre en ny vurdering av saken. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv