Byrådet i Oslo åpner for å rive Høyblokka

Byrådet i Oslo åpner for å rive Høyblokka i regjeringskvartalet, i strid med anbefalingen fra Plan- og bygningsetaten.

Høyblokken i Regjeringskvartalet er dekket til med presenninger, pga ødeleggelsene etter terrorangrepet 22. juli. . Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
Politikk

- Å hindre at det nye regjeringskvartalet blir en folketom festning er viktigere enn å bevare Høyblokka, sier byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen til NRK. Torsdag avgir han Oslo kommunes offisielle høringsuttalelse i saken.I høringsuttalelsen går byrådet inn for det såkalte øst-alternativet. Her er hele komplekset samlet mellom Møllergata og Akersgata. Det er i tråd med Plan- og bygningsetatens anbefaling.Man selv om bygningsetaten legger stor vekt på at Høyblokka må bevares, er byrådet villig til å ofre den 17 etasjer høye bygningen fra 1958 i kommunens endelige uttalelse til staten.- Oslo kommune bevarer gjerne Høyblokka hvis den kan forenes med Alternativ Øst. Det betyr at Akersgata må kunne gjenåpnes for trafikk, og at vi har trafikk gjennom Møllergata og i Ring 1, sier Fredriksen.

Nyheter
Næringsliv