Dyrere barnehager fikk liv i opposisjonen

Ap-leder Jens Stoltenberg (Ap) ville vite om regjeringen er fornøyd med at barnehageprisene øker over nyttår. Vi har prioritert andre ting, repliserte statsminister Erna Solberg (H).

Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Politikk

Stoltenberg pekte i sitt spørsmål i Stortingets muntlige spørretime onsdag også på at regjeringen selv anslår at antallet barn som går i barnehage, vil bli redusert neste år.- Vi mener barnehager er bra for barna, bra for likestillingen og bra for integreringen, sa Stoltenberg.Han anslo at prisen for en barnehageplass vil øke med omkring 500 kroner i måneden fra 1. januar.- Færre og dyrere barnehager har ikke kommet tilfeldig, men som et resultatet av politiske valg. Er statsministeren fornøyd med at det blir 7.000 færre barn i barnehage, og at barnehageprisen for første gang på svært mange år går opp? ville Ap-lederen vite.Solberg slo i sitt svar fast at regjeringen har prioritert andre saker.- Vi gjør det vi har sagt i mange år. Nå skal lærere og kunnskapen være i fokus. Det betyr at det er områder som vil bli omprioritert, sa statsministeren.Én årsak til at regjeringen tror færre barn kommer til å gå i barnehage fremover, er styrkingen av kontantstøtten som Høyre/Frp-regjeringen har gjort. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv