EU-lederne støtter bankregler

EU-lederne stiller seg bak den nye komponenten i bankunionen. Men det ligger an til hard kamp om reglene i EU-parlamentet.

Herman Van Rompuy. Foto: Scanpix/AP
Politikk

EUs finansministre gjorde jobben enklere for stats- og regjeringssjefene ved å få på plass enighet om en viktig del av en fremtidig bankunion før torsdagens toppmøte i Brussel.Ministrene ble enige om hvordan banker i nød skal avvikles, og hvordan det skal finansieres.- Jeg ønsker å understreke betydningen av denne oppnåelsen. For eurosonen er det det største skrittet forover siden opprettelsen av selve euroen, sa EU-president Herman Van Rompuy om arbeidet med bankunionen for eurolandene etter at første dag av toppmøtet var over.Men reglene skal også gjennom EU-parlamentet, og parlamentsleder Martin Schulz er langt fra begeistret for hva medlemslandene har kommet opp med.- En bankunion er noe som må gjøres riktig eller ikke gjøres i det hele tatt, sa han etter å ha deltatt på starten av toppmøtet.Som reglene står nå, vil det være en feil å innføre dem, mener han, og Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun nå ser for seg kompliserte forhandlinger. (©NTB)

Nyheter
Politikk