Eurolandene godkjenner milliardhjelp til Hellas

Finansministrene i eurosonen har godkjent en utbetaling på en milliard euro - 8,5 milliarder kroner - til Hellas.

Hellas' flagg og et EU-flagg ved siden av hverandre - Foto: AP
Politikk

Beslutningen om nok en hjelpepakke kommer etter at grekerne oppfylte sine løfter om økonomiske reformer.- Jeg merker meg med glede at Hellas har nådd de fire målene som ble satt i enighet med landets internasjonale kreditorer, sier eurogruppens leder Jeroen Dijsselbloem.Blant reformene var omorganisering av 12.500 offentlig ansatte for å gjøre offentlige tjenester mer effektive. Det er vært omfattende protester mot tiltaket. De som var omfattet måtte akseptere nye jobber eller gå inntil åtte måneder på redusert lønn mens de lette etter noe å gjøre.Troikaen bestående av EU, Den europeiske sentralbanken og Det internasjonale pengefondet krevde også restrukturering eller nedlegging av tre statlige selskaper. Troikaen har lovet til sammen 240 milliarer euro - 2.000 milliarder kroner - i støtte til kriserammede Hellas siden 2010, tillegg til å avskrive 850 milliarder kroner i gjeld. Det er strenge krav til innstramminger knyttet til løftene. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv