French-saken for retten i Kongo 7. januar

Rettssaken mot Joshua French starter 7. januar, opplyser kilder i Kongo til TV 2.

Drapsdømte Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French (t.h.). Foto: Scanpix
Politikk

Saken er ifølge kanalen ventet å vare i tre dager. French er tiltalt for drapet på kameraten Tjostolv Moland.- Vi kan foreløpig ikke bekrefte noe tidspunkt for når rettssaken vil starte, sier underdirektør Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet til NTB søndag kveld.Påtalemyndighetens ønskeTidligere har den militære påtalemyndigheten i Kongo antydet at en rettssak mot French vil komme i løpet av januar, og til Dagbladet har kaptein Serge Kabando, som skal være dommer i saken, tidligere nettopp antydet 7. januar som en dato de ønsket å få opp saken. Saken vil trolig bli ført inne i Ndolo-fengselet hvor nordmannen i dag soner sin straff.Kabando sa mandag denne uken at han har hundre saker liggende i kø, men at han mente saken mot French må behandles raskt ettersom den involverer en utenlandsk statsborger.- Denne saken er prioritert. Hadde den ikke vært prioritert ville den ikke blitt gjennomført før i 2015, uttalte Kabando.Tidligere har også 14. januar og 21. januar vært nevnt som mulige datoer.

Nyheter
Næringsliv