Frp-ere tilfredse med Frp i regjeringen

Selv om Frp har måttet svelge mange kameler i sin regjeringsdebut, er partiets medlemmer likevel tilfredse med innsatsen.

Kong Harald og kronprins Haakon holder statsråd med statsminister Erna Solberg (H) (th) og hennes regjering på Slottet. Foto: Scanpix
Politikk

Undersøkelsen som Dagbladet har gjennomført blant partiets medlemmer og tillitsvalgte, viser at ekspertenes spådommer om at partiet ville oppleve misnøye innad ettersom de er nødt til å kompromisse i viktige prinsippsaker, ikke holder stikk.Partiets grunnfjell fikk spørsmål om hvor fornøyd man var med Frps gjennomslag i seks viktige Frp-saker.På den kanskje mest kjente kjernesaken, bompengespørsmålet, er misnøyen størst, men likevel overraskende liten: 46.5 prosent svarer at de er fornøyd med gjennomslaget og 26,9 prosent havner på «verken eller». De som er misfornøyde utgjør 26,6 prosent.Hele 62,6 prosent er fornøyd med gjennomslaget i asyl- og innvandringspolitikken. Der svarer 14,1 prosent at de er misfornøyde.Aller mest fornøyd er medlemmene og de tillitsvalgte med gjennomslaget i samferdselspolitikken, der 71,2 prosent er fornøyde og 10,4 prosent ikke fornøyd.I helsepolitikken er 56,9 prosent fornøyd, i fengselspolitikken 56,8 og i skatte- og avgiftspolitikken 59,8 prosent fornøyd med innsatsen.- Tallene er et oppløftende utgangspunkt. De bekrefter magefølelsen min om at våre folk har forståelse for at ting tar tid, sier Frps nestleder og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv