Full storm mange steder julaften

Spesielt på Vestlandet og langs sørlandskysten vil det blåse opp til full storm mange steder på julaften, men uværet avtar når julefreden senker seg.

Lindesnes. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.
Politikk

- Spesielt langs Agder-kysten, Ytre Oslofjord og Skagerrak-området vil det være sterk kuling og komme opp i full storm. Det vil være ganske heftig ytterst i skjærgården, sier statsmeteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt til NTB i 9-tiden julaften.Det verste uværet vil imidlertid løye før lutefisk, ribbe og pinnekjøtt settes på bordene rundt om i de tusen hjem, trolig en gang mellom klokka 12 og 14, antar Johnsen.Fram til da vil det imidlertid være ufyselig også på Vestlandet og i høyden.- På Vestlandet er det ikke noe bedre. Her er det mye vind, og vi snakker om full storm mange steder langs kysten av hele Vestlandet. Også her minker det kanskje litt utover dagen, sier meteorologen.I Trøndelag og deler av Møre og Romsdal og Nordland, vil vinden som kommer dels fra sørøst, trolig forsterkes ut i de områdene som har fjorder som går i samme retning.- Her får vi i tillegg en god del kastevinder, med vindkast spesielt i Nordland opp mot 35 meter per sekund, sier Johnsen. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi