Høyeste antall asylsøkere på ti år

Antallet personer som har søkt asyl i Danmark i år er det høyeste på ti år.

Helle Thorning-Schmidt. Foto: Scanpix
Politikk

Offisielle tall viser at fra januar til utgangen av oktober søkte 6.210 personer om asyl i Danmark, skriver Politiken.Tall fra Rigspolitiet viser at trenden fortsetter, og at det halvveis i desember var rundt 7.500 som hadde søkt asyl.Selv om mange søknader blir avvist som grunnløse og mange sendes tilbake til land i Europa hvor de i første omgang søkte asyl, så gir den økte tilstrømningen seg utslag i det største antallet innvilgede søknader på 19 år.De siste tallene fra Udlændingsstyrelsen viser at 2.831 personer i 2013 hadde fått asyl.Til Norge kommer det om lag 12.000 asylsøkere i år, det høyeste tallet siden 2009, mens det i Sverige vil komme godt over 50.000.

Nyheter
Politikk