Ingen trylleformel for French

Utenriksdepartementets spesialutsending Kai Eide forlater Joshua French og Kongo fredag etter en ukes intenst arbeid.

Drapsdømte Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French (t.h.). Foto: Scanpix
Politikk

- Jeg kommer til å være tilbake her i januar, sier Eide under et improvisert møte for de norske mediene i Kinshasa onsdag kveld.På spørsmål om han en etter en uke er noe nærmere en løslatelse av den dødsdømte norske 31-åringen, svarer Eide at han begynner å få litt oversikt over maktstrukturer i Kongo.- Jeg har tatt et oppdrag. Når avslutningen blir, får fremtiden vise. Det finnes ingen trylleformel her, sier Eide.Den tidligere FN-utsendingen i Afghanistan har besøkt French i Ndolo-fengselet hver dag under sitt opphold i Kinshasa.- Han har fortalt mye, og jeg fester lit til det han sier, sier Eide.Han har gitt utelukkende positive beskrivelser av French.Kai Eide har i løpet av dagene møtt flere sentrale personer i den kongolesiske regjeringen for å ta opp saken til den norske fangen. Noen møter har vart lenger enn andre.- Det skjer også mye annet på den politiske arenaen i Kongo, så alles tanker har ikke vært på denne saken, sier Eide.

Nyheter
Politikk