Jens kom Erna i forkjøpet med Mandelas minneord

Ap-lederen tok meg seg utkast til minnetale for Nelson Mandela da han forlot Statsministerens kontor i høst.

Nelson Mandela. Reuters
Politikk

Jens Stoltenberg kom statsminister Erna Solberg i forkjøpet med Nelson Mandelas minneord, skriver DN.Mandela hadde vært syk lenge, og Utenriksdepartementet (UD) hadde derfor et ferdig skrevet utkast da det kvelden 5. desember ble bedt om å bidra. Men Jens Stoltenberg hadde tatt med seg et tilsvarende minneord da han forlot Statsministerens kontor i høst.Like før Solbergs minneord var klart for publisering, oppdaget politisk rådgiver Rolf Erik Tveten, som skriver mange av Solbergs taler, at Stoltenberg allerede hadde lagt ut sitt minneord, skriver DN.Det førte til at statssekretær Lars Øy ved Statsministerens kontor måtte skrive Solbergs bidrag på nytt og utsette publiseringen.

Nyheter
Næringsliv