Kripos mener kriminelle miljøer truer samfunnet

Tunge organiserte kriminelle miljøer får stadig større innpass i det norske samfunnet, advarer Kripos.

Odd Reidar Humlegård. Foto: Heiko Junge / Scanpix
Politikk

I bransje etter bransje etablerer de selskaper som utkonkurrerer den legale delen av markedet, skriver Dagbladet.- Dette er en av de største truslene mot det norske samfunnet, sier leder for taktisk etterforskningsavdeling i Kripos, Eivind Borge, til Dagbladet.Han sier de nå ser flere eksempler på at kriminelle etablerer selskaper som tar større og større deler av markedet. Bransjene som er i risikosonen, er særlig renholdsbransjen, butikker, frisører og bilvaskhaller, byggebransjen, utelivsbransjen, dagligvarebransjen og landbruket.- Vi har sett eksempler på at de kriminelle miljøene utkonkurrerer de seriøse selskapene ved å tilby tjenester som er langt billigere enn hva det er mulig å drive for legalt. Dermed går seriøse selskaper konkurs, mens de kriminelle får stadig større innpass, sier Borge.De kriminelle miljøene kommer fra land i Øst-Europa og Asia, men også nordmenn står bak mye av den grove kriminaliteten.- Vi ser en fare for at denne formen for kriminalitet vil kunne korrumpere resten av samfunnet, sier Borge. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv