Kristin Halvorsen blir ikke ordfører i Oslo

Tidligere kunnskapsminister og SV-leder Kristin Halvorsen avviser kategorisk SV-veteran Stein Ørnhøis forslag om å stille som ordførerkandidat ved kommunevalget i Oslo i 2015.

Kristin Halvorsen - Foto: Scanpix
Politikk

- For det første mener jeg SV har Oslos beste opposisjonspolitiker i Marianne Borgen. Det som er oppnådd med løsninger for Munch-museum og Tøyen, er et bevis på det. For det andre har jeg gitt meg i politikken etter 24 år, sier Halvorsen til NTB.Ørnhøi lanserte den tidligere SV-lederen som venstresidens redningskvinne ved neste kommunevalg i Klassekampen fredag.- Det er flere tiår siden det har blitt lansert en så sterk ordførerkandidat i Oslo som Kristin Halvorsen, sier Stein Ørnhøi, som også selv har vært leder i SV.Halvorsen vil ikke kommentere at hun blir omtalt som redningskvinne for venstrefløyen.- Jeg har ingen kommentarer ut over dette. Det er ikke aktuelt for meg å gjøre noe comeback i politikken, sier hun.

Nyheter
Næringsliv