Navarsete får kritikk for klappjakt

Sp-leder Liv Signe Navarsete øker spenningen i Senterpartiet når hun går i strupen på miljøet som står bak lekkasjene i partiet, mener redaktør Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse.

Liv Signe Navarsete - Foto: Scanpix
Politikk

- Fortsetter hun denne linjen, kommer hun ikke til å kunne fortsette som leder ut 2015 engang, sier Lerø til NTB.Etter at Senterpartiet la fram sin interne granskingsrapport, har Navarsete gitt uttrykk for at kritikken i rapporten er et mindre problem enn lekkasjene fra granskingen. Hun vil «røyke ut» dem som står bak.Ifølge NRK ønsker Navarsete at generalsekretæren i partiet skal intervjue alle de ni medlemmene av utvalget bak rapporten.Lerø er overrasket over at Navarsete velger å gå til kamp mot dem som hun mener opptrer illojalt.- Hvis du finner fram til navnene på dem som har lekket rapporten, hvilket problem har du da løst? Det er så dumt, mener redaktøren, som påpeker at lekkasjer forekommer i alle partier, og særlig når det er interne spenninger.- Problemet Borten MoeRedaktøren i Ukeavisen Ledelse er enig i at det er en vanskelig oppgave å lede et parti der det er stor og grunnleggende uenighet.- Å ha en nestleder som Ola Borten Moe vil være et problem for enhver partileder. Han er altfor frittalende og operer med sin egen agenda. Det er problematisk å ha en nestleder som ikke bryr seg om partiets totale strategi. Men nå har hun fått ham som nestleder, og da må hun leve med det, sier Lerø.Navarsete burde sette ord på uenigheten, mens Borten Moe burde la være å si at de har et godt forhold, mener Lerø.- Det er det ingen som tror på. De har et dårlig forhold. (©NTB

Nyheter
Politikk