Norsk politi misfornøyd med skinnjakken

Politiets skinnjakke er tung og klumpete og på ingen måte den beste bekledningen til operativt politiarbeid, mener flere politibetjenter.

Politi under uttrykning - Foto: Scanpix
Politikk

- Jakken har vel noe sånt som 22-års jubileum i år. Kanskje det betyr at det er på tide å bytte den ut? sier Martin Fosse, politibetjent ved Bergen sentrum politistasjon til Politiforum.Han er en av flere politibetjenter Politiforum har vært i kontakt med, som synes politiuniformen er gammeldags, og derfor ønsker seg et bedre alternativ.- Skjorte, slips og skinnjakke er ikke egnet for operativt politiarbeid, slik jeg ser det, sier Fosse.Han synes særlig skinnjakken er utdatert.- Den er tung. stor og klumpete, og den mangler tekniske detaljer som lommer og festeanretninger til for eksempel samband, sier Fosse, som også peker på at jakken er også for kald om vinteren og for varm om sommeren.- Dette er utvilsomt noe som opptar mange, sier verneombud ved Bergen sentrum politistasjon, Krister Sæther, til Politiforum.- Den er tiltenkt alle værtyper, men her er den på ingen måte ideell, og det resulterer i at hver politibetjent velger forskjellige plagg ut fra vær og vind, sier Sæther.Sæther mener dette svekker enhetsfølelsen og prinsippet om at politiet skal fremstå som en samlet og synlig enhet.Politiets Data- og Materielltjeneste (PDMT) skal være i gang med en prosess om produsere nye politijakker, men saken ligger fortsatt hos Politidirektoratet (POD). (©NTB)

Nyheter
Politikk