Obama møter internett-topper om overvåking

Barack Obama møter tirsdag sjefene for blant annet Apple, Google, Facebook og Twitter for å diskutere etterretningstjenestens overvåking og regjeringens helsereform-nettside.

Barack Obama - Foto: AP
Politikk

Obama vil be sjefene om hjelp til å bedre kapasiteten på den utskjelte hjemmesiden Healthcare.gov. Problemene med hjemmesiden har stukket kjepper i hjulene for gjennomføringen av Obamas helsereform.- På møtet vil det også bli tatt opp nasjonal sikkerhet og de økonomiske virkningene av etterretningslekkasjer, sier en tjenestemann i Det hvite hus.Mange av deltakerne på møtet tirsdag har støttet Obama med penger, men forholdet mellom Det hvite hus og teknologisektoren er blitt dårligere som følge av avsløringene fra Edward Snowden.Åtte ledende teknologiselskaper ba i åpent brev i forrige uke Obama om endringer i lovene som regulerer overvåkingen.- Balansen har i mange land vippet for langt i myndighetenes favør på bekostning av de konstitusjonelle rettighetene til individet, het det i brevet.Obama fikk i forrige uke overlevert en rapport om spionprogrammene drevet av NSA, og medarbeidere sier presidenten på nyåret trolig vil kunngjøre enkelte endringer. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv