Regjeringen vil tidstyvene til livs

Statlige virksomheter skal gå gjennom egne rutiner for å gjøre offentlige ansattes hverdag lettere. Tidstyvene skal bort, lover regjeringen.

Jan Tore Sanner. Foto: Scanpix
Politikk

Regjeringen pålegger alle statlige virksomheter å fjerne tidstyver i egen virksomhet til neste år.- Vi har som mål å skape en enklere hverdag for folk flest og mindre byråkrati for næringslivet gjennom å fornye, forenkle og forbedre offentlig sektor. Vi vil fjerne unyttig rapportering, droppe unødige prosedyrer og dobbeltarbeid og forenkle regelverk der dette er mulig. Tidstyvene stjeler tid både fra innbyggere, næringsliv, fagfolk og ledere i forvaltningen, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).Neste år skal statlige bedrifter selv identifisere hva de kan gjøre for å forenkle arbeidsformen og gjøre det enklere for innbyggere og næringsliv. De skal peke ut hvilke prosedyrer og regelverk som gjør oppgaveløsning mer tungvint, og foreslå en forenkling. Forslaget skal være klart innen 1. september neste år. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv