Spetalen-advokat langer ut mot arbeidstilsynet

Eigil Stray Spetalens advokat, Ola Haugen, kom med svært kraftig kritikk mot Arbbeidstilsynet i retten i går.

Norges Lover - Foto: Scanpix
Politikk

Pålegg uten lovhjemmel, grunnløse påstander, forutinntatte holdninger og injurierende uttalelser. Det var blant karakteristikkene advokat Ola Haugen hos Wikborg, Rein & Co kom med i saken der investor Eigil Stray Spetalen har saksøkt overingeniør Alf Helgeland i Arbeidstilsynet for ærekrenkelser og forhånelser, skriver DN tirsdag.Det er satt av fire dager i Kristiansand tingrett, og i går var første dag.Uttalelsene det siktes til kom etter at Helgeland hadde foretatt en inspeksjon av Stray Spetalens landsstedsprosjekt på Lekerøya utenfor Risør. Helgeland mente arbeidsforholdene for de litauiske arbeiderne minnet om en "moderne slaveleir".DN skriver at i retten i går mente Haugen bo- og arbeidsforholdene på øya var helt ok og at påstanden om at arbeiderne var underbetalt beviselig var feil. Videre viste advokaten til at Arbeidstilsynet henla saken.- Likevel valgte Arbeidstilsynet deretter å anmelde Stray Spetalen for ikke å ha oppfylt sine plikter som byggherre. Men byggherreforskriftene gjelder ikke for privatpersoner som setter i gang et byggeprosjekt for seg selv som forbruker. Stray Spetalen ble så avhørt som mistenkt i nesten fire timer. Han fikk 200.000 kroner i bot som først ble henlagt da jeg dokumenterte at det ikke var hjemmel for boten, sa Haugen i retten mandag.DN skriver at til tross for at Stray Spetalen skal ha fått en skriftlig beklagelse fra Arbeidstilsynet, skal dette ikke ha vært nok. Derfor er det nå rettssak, med krav om oppreisning fra overingeniør Helgeland etter rettens skjønn.

Nyheter
Næringsliv