Staten punger ut til pionerdykkere

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson betaler ut 67.000 kroner til samtlige skadde nordsjødykkere og døde dykkeres pårørende.

Robert Eriksson. Foto: Scanpix
Politikk

Da dykkerne fikk medhold av Den Europeiske Menneskerettsdomstolen 5. desember, gjorde Frp-statsråden det klart at det ikke var aktuelt å anke.Det betyr at staten påtar seg ansvar for dykkernes advokatutgifter, samt utbetaling av tort-ogsviesummen på 67.000 kroner til de sju som frontet pilotsakene. Nå har arbeidsminister Robert Eriksson bestemt seg for å utvide utbetalingen til å gjelde samtlige skadde nordsjødykkere og døde dykkeres pårørende, skriver Dagbladet.- 260 dykkere og etterlatte vil få utbetalt 8.000 euro umiddelbart etter at Strasbourg-dommen er rettskraftig i begynnelsen av mars, sier Robert Eriksson til Dagbladet.Leder for Offshoredykkerunionen, Henning Haug, er fornøyd.- Jeg synes dette er veldig gledelig. For fattige dykkere og deres familier kommer pengene godt med, sier Haug.Men han påpeker at Erikssons avgjørelse om å la ordningen omfatte alle 260 er i overensstemmelse med Strasbourg-dommen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv