Støre mener Solberg ikke gjør det hun sier

Statsminister Erna Solbergs nedtoning av skattekutt stemmer dårlig med hva regjeringen faktisk gjør, mener Arbeiderpartiets finanspolitiske talsmann Jonas Gahr Støre.

Jonas Gahr Støre. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Politikk

Støre hevder at statsministerens fremstilling av regjeringens prioriteringer, slik den ble formidlet under Solbergs oppsummerende pressekonferanse tirsdag, ikke rimer med hva regjeringen gjør i statsbudsjettet for neste år.- Regjeringen setter rekord i bruk av oljepenger og har den største satsingen på skattelettelser med den skjeveste fordelingsprofilen i nyere tid. Hun snakker gode formål etter munnen, mens den suverent viktigste prioriteringen er skattekutt, sier Støre til NTB.Ap tror ikke at skattekuttene vil ha den vekstfremmende effekten som regjeringen håper. Og de treffer skjevt, advarer Støre:- Fordelingsprofilen på disse skattekuttene er den skjeveste i nyere tid. 40 prosent av skattekuttene går til 4 prosent av skatteyterne. Denne type skattekutt er gjennomført i Sverige. Landet har nå de raskest voksende forskjellene i Europa, sier han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv